PER LA MAR VIVA ENS DEMANA COL·LABORACIÓ

Avui matí, hem tingut la sort de comptar amb Carlos Salord, responsable de l'associació Per la Mar Viva. Carlos és un exemple a seguir com a ciutadà compromés amb el Medi Ambient. Ell no s'ha quedat amb fer tot el possible a nivell individual per a preservar l'entorn, sinó que ha donat una passa més, ha conseguit mobilitzar a més d'un centenar de persones en la seva causa: evitar que la mar es converteixi en un mar de plàstics.

Després de 20 anys d'observar impotent com el nostre mar es convertia en un abocador de plàstics, Carlos Salord va iniciar al 2017 la lluita contra els plàstics que inunden les aigües menorquines amb la creació de la associació Per la Mar Viva. Aquesta associació compagina les tasques de neteja de les zones costaneres amb activitats d'educació ambiental a centres educatius.

Carlos ens ha exposat la problemàtica existent amb els plàstics i la vida marina. Ha mostrat als alumnes de lr d'ESO tota una sèrie d'imatges que donen molt què pensar. És inimaginable la quantitat de plàstic que acaba a les nostres aigües. Carlos ha explicat que la major part dels plàstics són arrossegats pel vent o per les aigües de pluges i temporals. Aquests plàstics acaben a la mar perquè els ciutadans no en feim una bona gestió dels residus, ja sigui a nivell individual com a nivell d'administració.

Com a fet curiós, destacar (cosa que mai ens podríem haver plantejat) és el fet del que passa amb els globus que s'enlairen... tots ells acaben a la mar o a les costes! A partir d'ara, ens plantejarem el fet de deixar anar els globus.

Ha sigut una xerrada molt enriquidora i, alhora preocupant. Carlos ens ha demanat col·laboració en la seva campanya contra els plàstics. 

  

Aquí us deixam uns enllaços:

Comentaris

Entrades populars