UN TSUNAMI DE PLÀSTICS

El dia ha arribat i per fi els alumnes de 1r d'ESO han exposat la feina realitzada al llarg de aquestes sis setmanes. Unes setmanes intenses que no semblava que arribàssin a bon port i aquí ho teniu!

Baix el títol Un Tsunami de plàstics els alumnes de 1r d'ESO han explicat als assistents la problemàtica que suposen els plàstics d'un sòl ús. Aquests plàstics tan útils i els quals utilitzem tan sovint estan provocant un greu problema no tan sòls estètic sinó mediambiental. 

Es clar que ningú vol veure platges plenes de plàstics que arrossegats pel mar prenen el sol sobre l'arena i que, poc a poc, es van esmicolant i desapareguen de la nostra vista (macroscòpica)... però allà romanen invisibles. Aquest és un problema prou greu per a l'economia (no tan sol) de les nostres illes, tan depenents del turisme. 

Els nostres alumnes, emperò, han fet incidència al fet possiblement més greu i que ens afectarà directa o indirectament: la mort de la vida marina. Els plàstics d'una manera o altra acaben al mar i aquí és on comença el problema. Els animals marins inicialment confongueren bosses de plàstic amb menjar (al mar es semblen molt a les meduses), però ara es sap que alguns s'han tornat adictes a aquestes substàncies i... com tots sabeu.. això no aporta nutrients, no es poden digerir i acaben amb la mort de l'animal. Tota una desgràcia!

Llavors, com ho podem fer per a evitar tot això, però sobretot per evitar que els plàstics acabin al mar?

Els alumnes de 1r ens han donat un parell de solucions que podem fer tots a nivell individual, com per exemple:
  1. Deixar d'utilitzar bosses de plàstic al supermercat. Utilitzar les cistelles d'espart, de tela o de paper.
  2. Utilitzar plàstics reutilitzables (per el panet, la fruita, la beguda, etc.).
  3. Reciclar tot el plàstic que utilitzem a casa tan sigui als contenidors grocs (els d'envasos) com als punts verds (a l'abast de tothom).
Per altra banda, i aprofitant l'assistència de la batlessa de Maó i el Regidor de RGA, el GOB, el diari Menorca i l'associació Per la Mar Viva, els alumnes han expressat la necessitat que el municipi prengui totes les mesures possibles per evitar que els plàstics arribin al mar, ja sigui mitjançant contenidors que impedeixin la sortida del seu contingut per ventades com per recollides més freqüents en els punts més utilitzats.

Què més penses que pots fer o podem fer?

I aquestes paraules d'esperança, com molt bé han dit els alumnes de 1r, us deixam fins la propera vegada que ens tornem a trobar.
NO TOT ESTÀ PERDUT!

Lluitem per un món millor



Comentaris

Entrades populars