CAVALLERIA... PLENA, PERÒ PLENA DE PLÀSTICS!

Els alumnes de 1r d'ESO van anar ahir a la platja i es van trobar amb una gran sorpresa! Després dels temporals dels darrers dies la mar ens ha retornat part del qui els humans hi hem abocat.

En Carlos Salord de PER LA MAR VIVA ens ha guiat en la recollida i neteja d'una part del codolar i de la platja de Cavalleria. Ha estat impossible netejar-ho tot però ha estat suficient per veure el problema amb el qual ens hi enfrontem.

Pilotes de futbol, de tenis, de golf, boies de vaixells, milers de taps de bòtils, sabates, ampolles de plàstic i de vidre, plàstics diversos que encara no sabem què són... d'altres ho podem intuir... ja us informarem.



Resultat 36,6kg de plàstics recollits.



En Carlos ens ha mostrat que si miràvem atentament, entre els grans d'arena veuríem unes petites boletes de plàstic blanc: la gransa. Com és que la platja n'està plena? Com és que una matèria primera com aquesta està envaïnt les nostres platges?

Les preguntes que més s'han sentit entre els nostres alumnes... d'on surt tot això? Per què la gent tira els plàstics al mar? Els nostres joves, infants encara, es demanen perquè ningú fa res, perquè permetem que les coses segueixin així... És molt trist anar a la platja i veure el futur que ens espera, el futur que els espera... si no hi posem solució. 

Us deixam un vídeo resum de l'excursió. Esperem que us agradi!!! :)


Comentaris

Entrades populars