EL RAMIS PEL CLIMA


El canvi climàtic és el gran tòpic del nostre temps i només nosaltres hi podem fer alguna cosa per a canviar-lo. Des de les catàstrofes climàtiques, que amenacen la producció dels aliments, fins a l’augment del nivell del mar, que incrementen el risc d’inundacions, els efectes del canvi climàtic, d’abast mundial i a una escala sense precedents, afecten l’escalfament global calentamiento global, provocant variacions en el clima que de manera natural no es produirien. Per tant, si no es prenen mesures dràstiques des d’avui, estarem destruint les nostres vides, la dels nostres descendents i serà més difícil i costós adaptar-se a aquests efectes en el futur.
I com podem salvar el nostre planeta? Doncs de moltes maneres, ja sigui fent ús de les tres “R”s (reciclar, reduir i reutilitzar), respectant el medi ambient, és a dir, no llançant el fems sense seleccionar, retirant de les nostres vides l’ús freqüent de plàstics d’un sòl ús o altres elements de degradació lenta, evitar el malbaratament d’aigua, no consumir energia elèctrica innecessària, etc..
Per això, els alumnes de Ciències de la Terra de segon de batxillerat, involucrats en aquesta causa, intenten conscienciar de la importància que tenen les nostres accions i actituds en els efectes del canvi climàtic. Per aquest motiu, el 27 de setembre s’ha dut a terme una petita aturada pel clima a l’Institut Joan Ramis i Ramis de Maó.
En aquest acte, els estudiants han llegit un manifest i han animat a sumar-se a la causa a tota la comunitat educativa. Aquest és l’inici d’un compromís per a intentar minimitzar els efectes de la humanitat. 
Totes les iniciatives s’aniran publicant al compte d’instagram @ramis4future.

Comentaris

Entrades populars