SORTIDA EN CAIAC - GUANYADORS ECOAULES



Som  la classe de 2n ESO D del Ramis i aquest curs hem guanyat el premi del concurs de les ECOAULES. Aquest concurs, organitzat pels alumnes de Ciències de la Terra i Medi Ambient (CTM ) de 2n de Batxillerat, ha consistit  en mantenir l’aula neta, separar correctament els materials en els diferents contenidors ( paper, plàstic i fems no reciclable), dur boc’n’rolls per embolicar els panets i bòtils d’aigua reutilitzables, emprar la llum elèctrica només quan era necessari, ventilar l’aula, reciclar material escolar,.... També hi ha hagut reptes que haviem de resoldre cada setmana, com per exemple, descobrir racons secrets de Menorca a través d’una foto que cada setmana ens enviaven els alumnes de CTM, publicar comentaris o fotos al seu instagram  etc. Així,  els alumnes de CTM  cada setmana passaven per totes les aules de la ESO i revisaven i valoraven totes aquestes accions i reptes i ens donaven punts. Els alumnes del nostre grup vam fer uns cartells sobre què podem fer per conservar i protegir Menorca a l’assignatura d’anglès i els vam presentar per conseguir més punts i finalment vam sortir guanyadors.


El premi va consistir en una excursió en Caiac a  l’Illa d'en Colom i els seus voltants, acompanyats per monitors de Caiac Menorca i  una monitora de  l’equip d’educació ambiental del Parc natural de s'albufera des Grau. Els monitors de Caiac ens van explicar com s’havia de remar i ens van guiar durant tota l’excursió . Vam sortir de la platja des Grau i vam fer una primera aturada a la Cala Sa Torreta i després ja vam anar a Cala Tamarells, a l’illa d'en Colom. Allí na Begoña, monitora  del Parc Natural, ens va explicar el funcionament dels ecosistemes de les platges, la formació de l’arena, la funció i importància de  la posidònia i de les dunes i les coses que podem fer per conservar aquest ecosistema tant important.

Va ser una sortida molt enriquidora i divertida. Vam xalar molt!! I sobretot hem après  que hem de ser conscients de la importància de la conservació i protecció del medi ambient en general i de la nostra illa en particular.


Alumnes de 2n ESO D

curs 2020-21





Comentaris

Entrades populars