RESIDU 2 - SOLUCIÓ

Residu 2

La roba s'inclou dins els residus TÈXTIL. En un principi, la roba ÉS POT REUTILITZAR en botigues de segona mà, per altres persones quan no ens fa ganes portar-la més (sempre i quan NO ESTIGUI MOLT DESTROSSADA!)

La indústria tèxtil és una de les indústries més contaminants i no tan sols per la gran quantitat de RESIDUS  que genera.

Al documental APOCALIPSIS DE LA MODA de televisió espanyola (emès el passat desembre) posa de manifest el funcionament INSOSTENIBLE d'aquesta indústria. No tan sols en la seva fabricació es contaminen els rius i mars si no que per a mantenir el seu estatus, la marca milions de peces són triturades, retirades del mercat i llençades als contenidors per a mantenir l'exclusivitat dels productes. UNA VERITABLE ANIMALADA!!!


LA MODA EN DADES

  • Quantitat de doblers que mou la indústria de la moda: 2,2 BILIONS D'EUROS
  • Persones que treballen gràcies a la indústria de la moda: 75 MILIONS DE PERSONES (la majoria dones)
  • Per a la fabricació de roba es necessiten 266.000 milions de metres cúbics d'aigua (uns 266.000.000.000.000 LITRES D'AIGUA!!! Evidentment, d'aigua dolça
  • Per a fabricar una camiseta de cotó es necessiten 2700 litres d'aigua dolça (quantes camisetes de cotó t'has comprat a la teva vida?)
  • El 20% de les aigües de la Terra són CONTAMINADES per els tints i els productes de fabricació de la roba i els complements
  • El 10% de les EMISSIONS DE GASOS D'EFECTE HIVERNACLE són emessos per la indústria de la moda
  • El rentat de la roba sintètica és responsable d'alliberar el 35% dels microplàstics primaris als mars i oceans. Aquestes microfibres són inhalades per peixos i filtrades per musclos, escopinyes, navalles... (us agraden?)
  • Cada any la gent llença als abocadors (o és incinerada) la roba que no vol (roba que podria tornar a utilitzar-se... però clar no està de moda). TAN SOLS L'1 % DE LA ROBA REBUTJADA ÉS RECICLADA

Et donem més motius per pensar-te dues vegades quan vagis a comprar-te roba?

Cert! No podem anar despullats... però entre un extrem i l'altre... HI HA LA DIFERÈNCIA!!!


Més informació sobre la contaminació per la indústria tèxtil:

🌍🌱💪🏽

Comentaris

Entrades populars