RESIDU 3 - SOLUCIÓ

 Residu 3

Les cintes correctores, a l'igual que els líquids correctors s'inclou dins els residus FRACCIÓ RESTA. NO ES POT SUBSTITUIR PER UNA ALTERNATIVA MÉS SOSTENIBLE, a no ser que siguis un escriptor excel·lent, NO ES POT REUTILITZAR (un cop acabat, acabat està!) NI ES POT RECICLAR... 
seràs l'inventor d'una solució sostenible?? o potser el que crei una empresa de reciclatge sostenible i respectuosa amb el medi ambient? 

Per què no? Necessitam moltes persones creatives i amb ganes de fer feina apassionadament... n'ets un/a? 

🌍🌱💪🏽

SI! ESTÀ FET DE PLÀSTIC, I ALTRES COMPONENTS, PERÒ NO ÉS UN ENVÀS LLEUGER!!! 

ENVÀS: és tot material o recipient que conté o guarda un producte de qualsevol tipus, sobretot, alimentari i que permet protegir-lo de les condicions exteriors.

ENVÀS LLEUGER: tot aquell recipient o envoltori fabricat amb plàstics, porexpan, alumini.. és a dir, llaunes, bricks, botelles de plàstic, etc.. tot envàs que no siga de paper/cartró o vidre.
 

QUIN ÉS L'ORIGEN DELS CORRECTORS LÍQUIDS? 


L'origen dels correctors líquids i de les cintes correctores, de les quals TIP-EX n'és una marca alemanya, van venir de l'enginy de Bette Nesmith Graham (Texas 1924) una mecanògrafa Nord americana que es va fer milionària.

Bette va donar solució a un problema que tenien moltes secretàries de l'època les noves màquines d'escriure elèctriques tenien problemes per a esborrar els errors comesos i enlentien molt el procés. Per altra banda, no podien permetre's el luxe de malgastar paper ni tinta. Amb un poc de pintura blanca va corregir molts dels errors que cometia amb la màquina d'escriure. El seu fill, professor de química, va ajudar-la a millorar la pintura i la van comercialitzar baix el nom de "Mistake Out" al 1956. 

LÍQUIDS/CINTES CORRECTORES I MEDI AMBIENT




Els líquids correctors són uns residus CORROSSIUS, EXPLOSIUS O NOCIUS i, com a tals,  presenten un RISC per a la SALUT HUMANA, els RECURSOS NATURALS o el MEDI AMBIENT.

Els seus efectes tòxics són ocasionats per la complexa mescla d'hidrocarburs que el formen. Bàsicament, els correctors líquids estan compostos, a més a més de la mescla d'hidrocarburs, per òxid de titani (que dona color blanc), dispersants i alguna fragància. Entre els hidrocarburs d'aquest productes es poden trobar: heptàns, ciclopentàns, ciclohèxans, metanol, ciclorometà, toluè, benzè i derivats d'aquests. Alguns d'aquests hidrocarburs són volàtils i, per tant, fàcilment inhalables. 


Comentaris

Entrades populars