RESIDU 4 - SOLUCIÓ

 Residu 4


Les bosses de supermercat aquest producte taaaan quotidianes es van crear als anys 60 i al 1979 el 80% de les compres a Europa anaven en bossa de plàstic. Substituint les bosses de paper, les senalles i les bosses de tela.

Actualment, al mon, es consumeixen 500.000 milions de bosses de plàstic cada any. A Espanya utilitzem 144 bosses de plàstic per persona cada any, unes 6.800 milions a l'any... Segons la ONU Medi Ambient es fabriquen 5 bilions de bosses de plàstic a l'any...

... així any rere any, hem anat omplint els abocadors, els mars, els oceans, boscos, voreres de camí, patis, carrers de bosses de plàstic... i... de molts altres plàstics d'un sòl ús...😔 


Les bosses de plàstic s'incloen dins els residus ENVASOS LLEUGERSES PODEN SUBSTITUIR PER UNA ALTERNATIVA MÉS SOSTENIBLE, com feien els nostres avis/ies, besavis/ies abans de la seva invenció... les senalles i les bosses de tela... TAN SOLS D'HAS D'ENRECORDAR D'AGAFAR-LA ABANS D'ANAR A COMPRAR!!! 
La substitució per bosses biodegradables o de paper  NO SÓN SOSTENIBLES, tot al contrari, augmentem l'explotació de recursos per seguir tirant-los al fems... augmentant la quantitat de residus... aquest tipus de bosses, generalment, es poden reutilitzar poques vegades.

Per a reduir una mica el seu consum, les bosses de plàstic, ES PODEN REUTILITZAR, però l'opció més ecològica és la substitució per les que hem comentat abans... per bosses de tela, senalles o carrets de la compra de tota la vida... 

ES PODEN RECICLAR... però sincerament, creis que és l'opció més sostenible i eficaç??? No ha quedat demostrat (amb tots els mars plens de bosses) que aquest sistema no acaba de funcionar? 

La millor opció, LA BOSSA DE TELA, LA SENALLA (hi ha models molt moderns i per a tots els gustos) o el carret de compra.



🌍🌱💪🏽

Comentaris

Entrades populars