ACABANT AMB LA NOSTRA LLAR

Avui dia, esteim vivint moments crítics en qüestió ambiental i si no emprenem accions immediates els danys podrien ser irreversibles; no obstant això, quan ens referim a la cura del nostre planeta pensam en altres aspectes i no precisament en la indústria de la moda. Vestir amb les millors peces, comprar roba per a renovar el nostre armari successivament i deixar-se portar per les rebaixes, és en qüestió una acció que genera emoció en la majoria de les persones però, no sempre es parla del que hi ha darrere d'això. 

Segons l'Organització de les Nacions Unides, la indústria de la moda és considerada una de les més nocives i contaminants per al medi ambient. La producció tèxtil genera al voltant del 20% de les aigües residuals del món i el 10% de les emissions globals de carboni. A més, un elevat percentatge del tèxtil acaba incinerat o en un abocador, amb el problema de gestió de residus que això suposa.

El model més destacat en el sector és el de fast fashion, que ofereix a les persones canvis constants de col·leccions a baixos preus i anima a comprar i rebutjar peces de roba sovint, sent H&M, Inditex o Primark clars exemples. Malgrat aquesta situació, diferents marques de moda comencen a prendre decisions de manera progressiva en benefici al planeta terra, ara bé, el canvi més gran està en nosaltres mateixos: els consumidors. 

En general, la major part dels problemes apareixen per la falta de coneixement; els clients únicament arriben a una botiga i adquireixen la seva peça, o simplement amb un sol click es limiten a esperar-la a la porta de la seva casa. Pel que, comprendre tot l'impacte social i ambiental que pot ocasionar una simple peça és el primer pas per a crear consciència i poder actuar diferent. 

Saber realment els processos d'elaboració de la nostra roba ens ajudarà a intentar comprar amb consciència, invertint d'aquesta manera en peces les marques de les quals tinguin un compromís real amb el medi ambient. Per aquesta raó, hem d'aprendre a anteposar la qualitat a la quantitat, cuidar la roba per a prolongar la seva vida útil i convertir-nos immediatament en persones responsables, ja que el canvi està en nosaltres.

Azahara

2n Batxillerat

Comentaris

Entrades populars