EL PROBLEMA DE LA MODA

Des de fa ja algun temps s'ha incrementat la compra excessiva de peces de vestir, així com també, el pensament que es necessita molta roba per a variar cada dia, estar a la “moda” i sentir-se còmodament en una societat en la qual tots busquen destacar, però… El nostre planeta se sent bé amb les conseqüències que comporta la fabricació d'indumentària? 

La resposta és no. Tot i que la Terra no pugui parlar literalment, sí que ens deixa saber mitjançant canvis naturals que les nostres accions motivades pel capitalisme i consumisme no són correctes. 

La indústria de la moda és la segona més contaminant, després de la petroliera i, el “fast fashion” empitjora la situació encara més. Un gran exemple d'aquesta problemàtica es troba en el desert de Atacama que està ple de peces de vestir sense vida útil i que no fan més que ser una càrrega negativa per al nostre planeta. Un altre factor desfavorable és que grans quantitats d'aigua dolça s'utilitzen per a poder fabricar una sola peça. Després d'això, són abocades sense cap tractament previ als rius, fet que provoca la mort de centenars d'espècies aquàtiques. 

D'altra banda, com si l'abans dit no fos suficient, les persones que treballen a les indústries i els propietaris d'aquestes fàbriques en llocs com Bangladesh són molt mal pagats per les magnats empreses, a més, les seves condicions laborals són deplorables. 

Tot l’abans esmentat ens permet posar en perspectiva dues situacions totalment oposades, una d'aquestes és que mentre la Terra s'està emmalaltint cada dia, moltes persones en diferents punts del planeta treballen en condicions nefastes, envoltats de contaminació i amb un mal salari. L'altra, és que un grup reduït de la població gaudeix de la gran quantitat de diners obtinguts per l'explotació i, un altre col·lectiu es diverteix fent compres innecessàries d'algunes peces que usaran un màxim de cinc vegades. És just que uns gaudeixin i malbaratin el que desitgin mentre el benestar del medi ambient cau en declivi? 

Hem de prendre acció ja! Començant a conscienciar amb imatges reals de la veritable situació. Posem en tendència una nova moda que sigui amigable amb el medi ambient, deixem de ser egoistes i pensar únicament en els nostres desitjos de consumir perquè les següents generacions puguin gaudir del nostre planeta tant com nosaltres.

Emely

2n Batxillerat

Comentaris

Entrades populars